Här kan du köpa fiskekort


Preem Höör Tel: 0413-210 47
Ullstorps Stuguthyrning Tel: 0413-55 30 56
Jularps Gård Tel: 0730 57 08 58 / 070 751 23 59

Det smidigaste sättet att köpa fiskkort är genom att klicka på bilden nedan
Båtar hyr du här:

Preem Höör Tel: 0413-210 47
Här är en bild på båtarna som är nya för säsongen 2015.

Kontakt:

Vill du komma i kontakt med föreningen så ring vår ordförande

Torsten Jönsson på Tel: 0413-55 30 34 / 076-103 66 34 alt info@vaxsjon.se

Fiskarter


I sjön finns följande arter: Gädda, Abborre, Sutare, Mört, Sarv, Braxen och Gös.
Tryck på valfri fisk för tillagningstips!

Abborre

Abborren är en av de vanligaste fiskarna i svenska vatten och därför en av de mest uppskattade arterna bland fritidsfiskare. Den förekommer i stort sett i alla typer av vatten där syrehalten är tillräckligt hög. När abborren nått en ålder av ca 4- 5 år börjar den jaga andra småfiskar som föda.

Braxen

Braxen, eller som den heter på latin, Abramis Brama, är en karaktäristisk karpfisk med hög, hoptryckt kropp och utskjutbar mun. Det är en värmeälskande fisk som oftast påträffas i strandregionen. Den är vanligast förekommande i näringsrika sjöar i syd- och mellansverige, men förekommer också efter Bottenviks- och Östersjökusten.

Gädda

Att fiska gädda med metspö är en mycket spännande metod. Man agnar kroken med en mört eller abborre och sänker ned betet där man tror att det kan stå en gädda och lura. När gäddan hugger gäller det att låta gäddan dra iväg med bytet några meter. När gäddan stannar upp skall hon vända bytet i munnen innan hon sväljer det. Det gäller då att vänta tills gäddan hunnit utföra vändningen, sedan är det bara att göra ett rejält motryck så att gäddan fastnar ordentligt på kroken.

Gös

Gösen är en långsträckt fisk med spolformig kropp. Den är släkt med abborren, vilket syns tydligt, fast den har en mera långsträckt kropp och blir mycket större. Trivs bäst i stora och djupa, gärna grumliga, sjöar. Gösen håller till på relativt djupt vatten när det är kallt. Vid varm väderlek går gösen gärna upp till ytan för att jaga sitt byte. Sommartid fiskas gösen i skymningen då den är aktiv. Det är en mycket fin matfisk, ugnsstekt smakar gösen förträffligt.

Mört

Mörten är av de vanligast förekommande arterna i våra fiskevatten. Mörten trivs bra i grunda och vegetationsrika, gärna varma sjöar. Den känns igen på sin silverrygg och har röda ögon och fenor.Mörten lever i stim och jagar runt på jakt efter föda. Mörten utgör en betydande föda för gäddan, men även andra rovfiskar sväljer en och annan mört. Mörten är också ett utmärkt agn för vinterfiskare som är ute på isarna och anglar. Det går även utmärkt att ta gäddor med metspö när man har agnat kroken med levande mört.

Sarv & Sutare


Sarv är en bottenlekande fisk med naturlig förekomst i sydostliga vatten. Har en tjock, slemmig hud, tillbringar vintern i dvala. Används som bete eller kattmat.
Sutare tillhör karpsläktet, har vackra högröda fenor. Förekommer främst i varma sjöars vegetation.
Läs mer om Sveriges fiskarter här